Българският национален отбор по хокей на лед претърпя тежка загуба на старта на участието си на световното първенство в Дивизия II Група В. Нашите отстъпиха на домакина Исландия с 2:10 (1:2, 0:4, 1:4). Мачът бе равностоен до средата на втората третина, когато обаче българският отбор изостана в резултата и вероятно това го пречупи психически.

Томислав Георгиев се отличи с гол и асистенция, а Константин Диков също се разписа. Димитър Димитров започна на вратата за България, но беше заменен след шестия гол в полза на Исландия. За 37:04 минути той направи 17 спасявания (73,9%), а резервата Андреа Карабаджаков игра 22:56 минути и за това време отрази 29 удара (87,88%).

Роберт Сигурдсон се отличи с два гола и една асистенция за Исландия. Бьорн Сигурдарсон добави едно попадение и три голови подавания. Йохан Лейфсон завърши с гол и две асистенции в актива си. Халдор Скуласон, Андри Микаелсон и Аксел Оронган приключиха мач с по едно попадение и едно голово подаване. Гунар Арасон, Солви Атласон и Хейдар Йохансон се разписаха по веднъж. Халфтор Сигрунарсон и Кари Арнарсон направиха по две асистенции, а вратарят Якоб Йоханесон завърши с 16 спасявания (88,89%).

Тази вечер от 21 часа България играе с Мексико, а останалите ни мачове са срещу Белгия (четвъртък, 18 часа) и Грузия (петък, 16,30 часа). Групата ни остана само от пет тима, след като Нова Зеландия отказа участие в шампионата.

Само един тим от петте отива с промоция в група А на Дивизия В.