Тихомир Иванов, един от най-добрите ни лекоатлети и надежда за игрите в Токио 2020, разкри как минава ежедневието му в самоизолация.

Той достигна финали в скока на височина на игрите в Рио 2016 и последното Световно първенство, но през това лято няма да успее да посегне към добро класиране в Токио, след като игрите бяха отложени с година заради пандемията от коронавирус.

Състезателят ни е в къща в село Змейово край Стара Загора.

Тихомир споделя, че ограничил до минимум контактите си. В къщи е само с годеницата си - шампионката на България в скока на височина на открито Елеонора Драгиева, както и нейните родителите.

Пред "Студио Спринт" Тихомир разказа:

"Опитвам се да извлека максималното при създалата се ситуация. Не мога да кажа, че е лесно. Всичко е затворено. Нямаме достъп до зали. Тренираме в двора на къщата.

Набавили сме си препятствия, направих опити на скок височина (б.а. ножичен стил). Излизаме по поляните да бягаме, защото сме на село и няма много хора.

Обикновено атлетическият сезон започва през април, но вече няколко от турнира през април и май бяха отложени, не е ясна и съдбата на Олимпийските игри.

Тренираме, но не знаем за какво тренираме...

Опитваме се да намерим някаква мотивация, до някаква степен да си вършим работата, доколкото можем. Ние това работим - спортисти сме.

Нашето здраве и това на нашите роднини е най-важно.

Пазете се и остане вкъщи!"