Медалите за Олимпиадата и Параолимпиадата в Пекин догодина официално бяха представени - точно 100 дни преди началото на Игрите в столицата на Китай. Зимните олимпийски игри ще се проведат между 4 и 20 февруари догодина.

Отличията, за които всички спортисти мечтаят, определено не разочароват с изработката си. Дизайнът на медалите за Олимпиадата в Пекин е описан от организаторите като "отражение на страната домакин и нейната култура".

Името им е "Тон Шин", което в превод означава "Заедно като един". Медалите имат петте олимпийски кръга в средата и са вдъхновени от древнокитайски нефритови тантрични украшения, които също са били във формата на кръг.

Гравирани на лицевата страна са и думите "XXIV Зимна Олимпиада Пекин 2022", докато на гърба самата емблема на Олимпиадата е с централно място, като пълното наименование на Игрите присъства и там, но вече гравирано на китайски.

Медалите за Параолимпиадата сa почти изцяло със същия дизайн, с разликата, че на лицевата им страна е гравирано логото на Международния параолимпийски комитет, а освен на английски, изразът "Параолимпиада 2022 Пекин" е гравиран и посредством брайловата азбука.

Параолимпийските игри ще започнат месец след самата Олимпиада - на 4 март 2022 година.