ЦСКА спечели хокейното дерби с актуалните шампиони на страната от Ибрис-Скейт с 5:3 (1:1, 2:2, 2:0), като срещата не мина и без инциденти.

“Армейците” поведоха с 3:1, но съперниците им успяха да изравнят, за да се стигне до развръзката в последната третина, в която домакините изковаха успеха си.

Капитанът на ЦСКА Иван Ходулов вкара първия и последния гол в мача. Чешкото попълнение Николас Ланг, Калоян Вачков и Богдан Иванов също бяха точни за успеха, а вратарят Иван Стойнов блокира 49 удара.

Явор Славчев, Станислав Мухачов и Николай Божанов вкараха за Ирбис, а вратарят Димитър Димитров отрази 44 изстрела.

Треньорът на победителите от ЦСКА Кирил Ходулов се оплака, че е бил ударен в лицето от един от лайнсмените, а колегата му от Ибрис Кирил Велев пък се замеси в скандал на излизане от залата, като така и не стана ясна причината за това. 

"Това, което се случи беше очаквано, тъй като от години апелирам действащи хокеисти да не ръководят мачове от първенството. Шокиран съм от това действие. Има емоции по време на мач и реферите са хората, които трябва да ги укротят. Но да идва съдията след края на мача и да държи сметка на треньор за негово поведение, това е недопустимо. Очаквам да видя какво ще бъде наказанието, защото трябва да има реакция", коментира Кирил Ходулов.

Велев отказа да коментира случките.