Треньорката на българския ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова коментира, че в грациите ни се е долавяло разочарование след първия ден на Световната купа в Баку (Азербайджан).

Димитрова сподели, че по нейно мнение момичетата ѝ са били "с една идея ощетени" за играта си композицията на 5 топки, но допълни, че не е имало нужда от специална мотивация, за да продължат състезанието. Специалистът заяви, че възпитаничките ѝ са спортисти и добре са знаели защо са в Баку.

Въпреки случилото се в първия състезателен ден, Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова спечелиха бронз от многобоя, а във финалите завоюваха злато на смесената композиция на обръчи и бухалки.

"Случи се така, че според мен бяхме с една идея ощетени, но мисля да поработя още малко върху съчетанието с топки и да го подобря, за да стане както трябва да е", започна Весела Димитрова при прибирането на грациите от Баку.

"Те са спортисти, няма нужда да ги мобилизирам допълнително. Те знаят защо са там. Говорили сме доста, че съдийството не бива да им влияе. Естествено, имаше едно леко разочарование, че не получиха, колкото заслужаваха, но ще се справят", каза още Димитрова.