Женският национален отбор на България по хандбал записа втора загуба в европейските квалификации.

Родният тим отстъпи с 20:34 на тима на Черна гора, който е бронзов медалист от последния шампионат на Стария континент.

Така след поражението с 16:40 от Сърбия преди дни, днес момичетата ни записаха второ поражение, този път в домакинстовто си, което се проведе в Шумен.

Разбира се, тези резултати са напълно нормални с оглед нивото на хандбала у нас и фактът, че женският ни национален отбор бе играл само два мача в последните седем години.

Днес срещу себе си България имаше тетия по сила тим в Европа, като момичетата ни изиграха много силна първа част. В нея българките имаха аванс в дълги периоди от времето, но в крайна сметка се оттеглиха на полувреме при резултат 11:13.

За съжаление ужасяващото начало на втората част се оказа фатално за изхода на мача. Черна гора реализира осем безответни гола за осем минути, без да инкасира дори един в собствената си врата.

Вече с аванс от 10 гола мачът стана доста по-лесен за черногорките, които в крайна сметка спечелиха с 34:20.

Най-резултатни в мача бяха Матеа Плетикосич и Нина Булатович от тима на Черна гора с по шест гола, колкото вкара и Гергана Грозданова за България.

След два кръга лидер в групата е Черна гора с две победи, Сърбия има един успех и едно реми - 29:29 с Турция от днес. Югоизточните ни съседи са на третото място, докато България все още няма точков актив.

Снимка: БТА