Елвира Йоберг записа втората си победа от началото на сезона в Световната купа по биатлон, печелейки спринта на 7,5 километра в словенския зимен център Поклюка.

Шведката бе перфектна в срелбата, а това, гарнирано със страхотното бягане от нейна страна, бяха достатъчни за победата.

Тя завърши с време от 20:25.2 минути, с 6,9 секунди пред лидерката в класирането за Световната купа - Жулия Симон. Французойката също бе перфектна в стрелбата си, но направи по-слабо бягане и остана на второ място.

Трета на подиума се нареди италианската звезда Доротея Вирер, която също бе перфектна при стрелбата, но завърши с 18,7 секунди зад победителката.

Състезанието за трите български представителки със сигурност не бе от най-добрите, като най-напред от момичетата ни се нареди Милена Тодорова, с едва 68-о място.

Валентина Димитрова имаше перфектна стрелба, но завърши 73-а, докато Лора Христова остана 83-а. С това представяне нито една от тях няма да участва в съботното преследване на 10 километра.

В генералното класиране лидер продължава да е Жулия Симон от Франция с 546 точки. Днешната победителка Елвира Йоберг има 485, а Херман-Вик Дениз има 396 точки на третото място.