Голямата суперзвезда в спортната гимнастика - Симон Байлс, се завърна към спорта след двугодишна и изненадваща за всички пауза.

Американката, която е 19-кратна световна шампионка и има четири златни медала от Олимпиада, се оттегли от голямата сцена именно по време на игрите в Токио, когато всички предвещаваха тя да си тръгне със солидна бройка медали.

Като причина за оттеглянето Байлс посочи менталното си здраве и трудностите да се справи с цялото това напрежение и очаквания към нея.

Освен това през въпросната 2021-а Байлс разкри пред света, че е била жертва на сексуален тормоз от скандалния лекар на националния тим Лари Насар, който излежава 175-годишна присъда за блудствата си с малолетни гимнастички.

И така след две години далеч от спорта, преди няколко седмици Байлс обяви завръщането си за традиционната надпревара "US Classics", която се приема като генералната репетиция за националния шампионат на САЩ.

А репетицията си я биваше, защото Байлс предизвика истински фурор в залата в Чикаго и спечели с перфектеното си съчетание.

Тя получи 59.100 точки в многобоя, с цели 5 точки пред втората в класирането Лиан Уонг.

Това естествено й осигури място на американския шампионат на 24 август, който пък носи визите за Олимпиадата в Париж.

Именно след него ще се изясни съставът на САЩ за игрите, като макар да не е дала ясен отговор дали иска отново да участва на Олимпиада, самото завръщане на Байлс в този момент сякаш е ясен знак, че именно това е нейната цел.

"След всичко случило се в Токио си обещах, че този път се завръщам и ще правя всичко единствено и само за себе си, не за другите. Работих много здрави и се радвам, че се завърнах по този начин", сподели развълнувана Байлс.

Тя наистина се ползва със статута на суперзвезда в този спорт, което бе видно от цялата еуфория в залата в Чикаго и стотиците плакати с нейното име.