Днес името на Верона ван де Лур в интернет търсачките ще ви заведе към сайтове, в които ще ви питат на каква възраст сте. Имат ограничания, защото са свързани с порноиндустрията и филмите за над 18.

Ще откриете и книгата, която жената с това име издаде съвсем наскоро, в началото на март тази година. И заглавието ще ви подскаже много: "Просто Верона: Да нарушиш всички правила".

Днес, на 34 години, Верона има зад гърба си десетки порнофилми

А към края на миналия век и в началото на този, търсенето в интернет на това име, колкото и несравнимо по-оскъдна да бе глобалната мрежа, щеше да даде други резултати.

Тя е златното момиче на гимнастиката в Нидерландия, след като през 2000 г., когато още не е навършила 15, гастролира на националния шампионат на страната. Две години по-късно печели злато от Световната купа в Щутгарт на земя, взима и медали на прескок и успоредка. В края на същата 2002 г. е избрана за Спортист №1 в страната си при дамите (в Нидерландия има две класация - мъже и жени).

Бъдещето е златно и ясно. Сочат я за суперталант в гимнастиката.

Постепенно резултатите започват да избледняват, следва и прекъсване след 2005-а, когато Верона на практика изчезва от залата. През 2007 г. се завръща, печели пак националния шампионат и е на път към Олимпиадата в Пекин година по-късно... Но не стига. Отказва се, като причини за това няма, а тя отказва да говори по темата.

В книгата си сега описва периода.

"Имах проблеми, за които никой не подозираше. Родителите ми взимаха и разполагаха с всички пари, които печелих от гимнастиката. Така аз нямах нищо, а се оказа, че баща ми е пръснал веднъж 5000 евро в казино. Разривът с тях просто бе неизбежен, стигна се и до съд."

Embed from Getty Images

В края на 2009 г. печели делото, но вече животът я е повел в бързата лента. По-скоро - по наклонената плоскост. С нейния приятел, който е фотограф, започват да търсят начини да печелят пари, като стигат дори до кражби от магазини.

Изиграват и цирк с изнудване на заможна семейна двойка, след като Верона е направила шоу пред уебкамера за съпруга. Но тук се намесва полицията и тя е осъдена за изнудване. Лежи около 70 дни в затвор, след което мярката е сменена с условна.

С нейното гадже фотограф започват да снимат филми за възрастни - първоначално любителски и само с тяхно участие, търсейки на кого да ги продадат. Потръгва, а тя се превръща в звезда. Тялото, изваяно в гимнастическата зала, помага в този бизнес. И скоро е порнохит в страната, в която тази индустрия е доста силна.

Верона играе в немалко филми за възрастни в следващите години, за да е днес финансово независима, имаща собствено студио и продуцентска къща, както и малък киноклуб за прожекции на същите тези ленти за поне 18-годишни.

През ноември миналата година обяви оттегляне като актриса на 34 години. А и без това в последните 24 месеца преди това снимаше рядко. Очевидно вече не е притисната от нуждата за пари, за да го прави. Тя е вече бос в индустрията.

Историята в книгата "Просто Верона: Да нарушиш всички правила" бе анонсирана със серия телевизионни интервюта в Нидерландия и се очертава изданието да е бестселър.