Участието на родните щанги на Олимпиадата в Париж зависи от 36 000 евро.

Това съобщи "Мач Телеграф", като въпросната съма е такса към Международната федерация за извършване на допинг контрол по време на Европейското първенство, което се проведе в София.

По неясни причини въпросната такса все още не е платена от родната федерация, а ако това се окаже причина за изключване от Олимпиадата, то действително говорим за абсурден казус.

Таксата е трябвало да бъде платена още до края на следващия месец, но новият президент на федерацията - Антон Коджабашев, е успял да издейства отсрочка до 20 май.

В момента Коджабашев търси спонсори за погасяването на дълга, защото федерацията ни по щанги не се финансира от министерството на спорта, а причината е огромните задължения, които има.

Именно в щангите са големите надежди на България за медал, както и за титла от страна на Карлос Насар.

Днес той получи позитивни новини що се отнася до конкуренцията. Става въпрос за водачът в световната ранглиста и световен рекордьор в категорията му - китаецът Ли Даин, който няма да участва в Париж.

Заради много слабата си форма и ужасните резултати в последните месеци, Даин не бе включен в отбора по щанги на Китай, макар да е водач в световната ранглиста на категория до 89 килограма.

Китайската федерация е преценила, че има шанс за злато с други трима свои тежкоатлети, но нито един от тях няма да участва в категорията на Карлос Насар.