Том Брейди, който напусна Ню Инглънд след 20 години като звезда на този тим в Националната футболна лига, бе изгонен от парк в Тампа.

Куотърбекът се готви индивидуално преди старта на предсезонния лагер на новия му тим от града във Флорида.

Кметът на Тампа Джейн Кастър съобщи за случката, след като местни медии написаха, че прочутият футболист е нарушил мерките на социална изолация.

42-годишният Брейди е видян от служител на охраната на парк в града. Той тренирал сам, но мястото е напълно затворено по време на карантината.

"Охранителят учтиво е помолил Том да напусне парка и да се прибере у дома, което той веднага е направил", съобщи кметицата.

Тя призна, че град Тампа няма търпение да приветства суперзвездата в новия му отбор, но това ще стане едва, след като ситуацията с пандемията бъде овладяна и спортният живот се върне към нормален ритъм.

"Уточняваме, че Том Брейди бе видян да тренира в един от нашите 194 страхотни парка. Сори, Том, засега парковете ни не могат да те приемат.

Докато това е възможно, пази се, стой на сигурно място и направи необходимото да опитаме да се справим всички с пандемията", написаха в Туитър профила си хората от кметството на Тампа.

В щата Флорида са регистрирани над 25 000 случая на заразени с Covid-19, а жертвите са около 750.