Ярослава Магучих продължава да тероризира съперничките си в дисциплината висок скок, като спечели по категоричен начин втория кръг от Диамантената лига, провел се в Рабат, Мароко.

Световната шампионка на закрито 2023-а и европейска от Мюнхен през 2022-а стана първата, която скача над 2 метра за сезона.

21-годишната Магучих преодоля височината от 201 сантиметра от първия опит и продължава да е непобедена през 2023 година, като вече има девет поредни успеха в различни състезания.

Нейната сънародничка Ирина Герашченко завърши втора с Рабат с преодолени 191 сантиметри, а третото място е за казахстанката Надежда Дубовицкая със 187 сантиметра.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ ТЕЗИ ДИСЦИПЛИНИ В ДИАМАНТЕНАТА ЛИГА >>>

Кралската дисциплина при мъжете - 100 метра спринт, също предложи рекорд, но такъв на турнира. Олимпийският шампион от Италия Марсел Джейкъбс се отказа от надпреварата, а победата отиде за американеца Фред Кърли с резултат 9,94 секунди. Това е счупване на 10-годишен рекорд в Диамантената лига, който до момента се държеше от Кристоф Льометр.

Второто място е за Акани Симбине от Южна Африка (9,99), а трети Фердинанд Оманиала от Кения (10,05).

Интрига имаше и на дисицплината 200 метра при жените, където световната шампионка Шерика Джаксън спечели с 21,98 секунди. Голямата изненада дойде от Антоник Страхат, като представителката на Бахамите завърши втора с 22,15. Третото място е за американката Тамари Дейвис с 22,30.