В навечерието на старта на "Тур дьо Франс", полицията отново тършува из хотелските стаи и автомобилите на отбора "Bahrain Voctorious".

Датската полиция, откъде по-късно днес стартира най-престижната колоездачна обиколка, направи обиска по молба на френските си колеги, които водят допинг разследване срещу този отбор в последните 14 месеца.

В понеделник именно състезателите на "Bahrain Victorious" бяха събудени неприятно от полицията за обиск, а упражнението се повтори и снощи.

Претърсен е целият хотел на тима в Брьондби, стаите на състезателите и ръководителите, както и всички превозни средства. От автомобилите, които следват колоездачите до камионите, които превозват цялата техника.

От отбора излязоха с официална позиция, в която обявиха, че са оказали пълно съдействие на полицията, а след двучасова акция, нито един предмет не е бил иззет.

"Тур дьо Франс" започва днес от нестандартно място - Копенхаген, като първите три етапа ще бъдат именно в Дания, преди да се върнем към норлмалността с етапи във Франция.