Антиолимпийско движение си е поставило за цел да възпрепятства нормалното провеждане на Олимпиадата в Париж, която трябва да се състои през лятото на 2024 година.

"Разруха 2024", както се превежда от френски името на организацията, вече вдига шум в социалните мрежи, където упорито се говори за движение от "фалшиви доброволци", което ще бъде директно замесено в случващото се във френската столица.

"Доброволчеството трябва да бъде за общественото благо, а в случая с Олимпиадата това не е така, защото няма намесена никаква благотворителна кауза", казва Артур, който е един от членовете на организацията, но отказа да сподели фамилията си пред "Ройтерс".

25-годишният французин е отявлен активист, който защитава околната среда и планира да се откаже в последния момент, ако бъде избран за доброволец за Париж 2024.

Той и останалите от "Разруха 2024" смятат, че парижката Олимпиада ще има отрицателен ефект върху околната среда и ще е от полза изцяло на големи бизнеси, а не на местните такива.

Организаторите на Олимпиадата се надяват да си осигурят 45 000 доброволци. Те се позовават на тезата, че доброволчеството е начин да участваш в олимпийските игри. Същевременно обаче подчертават, че ще намерят как да се уверят в добрите намерения на кандидатите.

Крайният срок за заявки за доброволци е 3 май.