Президентът на Руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер не вярва да има международни състезания в този спорт до края на 2020 г.

Тя говори по темата в интервю за ТАСС.

"Мисля, че до началото на 2021 г. в никакви надпревари няма да участваме - казва Винер. - Очаквам Европейското първенство в Киев, което е планирано за есента, да бъде отменено. На 99.9 процента знам, че това ще бъде така.

Нашата подготовка е базирана на това, че не очаквам никакви състезания до края на годината. След това ще проведем нашите си, вътрешни надпревари, а през 2021 г. ще се върнат и международните.

Мога да си представя вариант с надпревари без публика. Всичко зависи от това как ще изглежда светът на спорта след пандемията - икономически и морално."

Според шефката, гимнастичките ще бъдат във форма да се състезават най-рано в началото на есента, въпреки че не са с настройка за това, че ще го правят в официални турнири.

В същото интервю Винер разкрива и как се подготвя отборът на Русия в условията на пандемия.

Състезателките са на лагер в базата "Новогорск", където са изолирани от други спортисти, и не излизат от територията на комплекса.