КПС Варна спечели Купата на България по водна топка, след като победи на финала с 10:9 ЦСКА. Турнирът се проведе в "Парк Арена ОЗК" в Бургас.

КПС Варна взе инициативата във финала с 4 гола в първата част, но ЦСКА успя да стигне до 3:4 в началото на втората четвърт. След това обаче КПС поддържаше разлика от 2-3 гола, за да контролира хода на мача.

В самия край обаче финалът стигна до драматична развръзка - 90 секунди преди края КПС водеше с 10:7, но ЦСКА вкара два гола и накрая имаше 11 секунди да вкара гол и да прати финала на дузпи, но не успя. Така КПС Варна спечели за втори пореден път Купата на България, варненският клуб спечели турнира през 2019, а през миналата година надпреварата не се проведе.

"За финала с ЦСКА успяхме да променим тактиката ни на игра и успяхме да изненадаме съперника ни - заяви след финала треньорът на КПС Варна Найден Найденов. - Знаех, че могат да противодействат, но ще им трябва време. И това ни даде шанс още в началото. Преди края имахме аванс от 4 гола, но ЦСКА ни показаха, че мачът свърша едва с последния съдийски сигнал. Исках на финала да сме пак с ЦСКА, защото ние се учим от силни противници."

"Финалът се получи завързан, но по-добрият отбор победи - допълни треньорът на ЦСКА Павел Цеков. - За толкова ни стигнаха силите, можехме да се надяваме на дузпи, но нямахме късмет. Благодаря на моите момчета, които се раздадоха в този турнир, ще се опитаме да сме по-силни за началото на следващия сезон."

Павел Цеков от ЦСКА спечели наградата за най-полезен играч на турнира, за най-добър вратар беше избран Станислав Райков (КПС Варна), за най-добър защитник - Добромир Вълев (Комодор), за най-добър нападател - Георги Димов (ЦСКА). Голмайстор на турнира за Купата на България стана Виктор Узунов (Черноморец Бургас) с 16 попадения.

На полуфиналите ЦСКА спечели с 15:7 срещу Черно море, а КПС Варна победи Комодор с 9:5. В мача за третото място в турнира Комодор победи Черно море с 9:8.