Александър Овечкин го няма вече седмица във Вашингтон и, колкото и нелепо да звучи с оглед на политическа и глобална ситуация, столицата на Щатите си плаче за руснака-спасител. Поне в хокея.

Отборът на Кепитълс изведнъж се срина и записа пет поредни загуби, което е най-лошата му серия от месеци насам. Овечкин си замина за родината, след като вестите за влошеното здраве на баща му го принудиха да тръгне незабавно, а новината за неговата кончина го завари на път между Вашингтон и Москва.

Без легендарния си капитан и лидер, тимът от столицата на Щатите просто загуби пътя.

ВИЖТЕ КАРТИНА ОТ ПОРЕДНАТА ЗАГУБА НА ВАШИНГТОН>>>

"Ови ни липсва, усещаме го в съблекалнята и на леда. А неговата мъка и тази на семейството му, се отрази много тежко на отбора", призна крилото Ти Джей Оши, след като тази сутрин и Детройт би навън Вашингтон.

Съставът, започнал силно сезона, е вече извън зоната на плейофите, но ще има достатъчно възможности да се добере до тях, когато Александър Велики се завърне.

"Излишен въпрос, без него просто не е същото", отсече сънародникът му Евгений Кузнецов, един от общо четиримата руснаци в Кепитълс.

Овечкин вкара 36 гола дотук през сезона, записа и 18 асистенции, като е номер едно по точки за отбора си. Нищо, че е на 37. Той е вече с 812 попадения в НХЛ и се очаква да бие рекорда на великия Уейн Грецки (894), който бе считан за недостижим.

Ръководството на Вашингтон обяви, че не е давало срок на Алекс да се върне, проявяйки пълно разбиране за тежката ситуация в семейството му.