Яромир Ягър продължава да изумява в невероятната си хокейна кариера, която не изглежда да върви към приключване. Чешката легенда играе за родния си клуб Кладно и през този сезон, въпреки че на 15 февруари ще навърши 51 години.

Ягър е и президент на клуба, но на леда изобщо не се дава на младите си съотборници - има 11 точки по системата гол плюс пас в 19 мача за състава.

Яромир отбеляза при загубата от Тринец с 4:5, а това се оказа негов гол №1099 в професионалния хокей. И го изкачва на върха по този показател, изпреварвайки с един великия Уейн Грецки (1098).

Ягър има 844 попадения в НХЛ в дългогодишната си кариера там, като продължава да е №2 във вечната ранглиста по общ брой точки заради множеството си асистенции. Вкарал е 93 пъти в руската лига, 107 в тази на Чехословакия (и Чехия после), както и 55 за националния отбор.

Чехът ще продължи да играе поне до края на сезона в родината, но не е изключено да остане на леда и след него. Намира се в добра форма въпреки годините, а кариерата му ще удари 35-и юбилей, ако остане в играта и за следващия сезон. Дебютира за мъжете на Кладно през есента на 1988-а, след като е изкарал четири сезона при юношите.

Носил е екипите на италианския Болсано, германския Шалке, Питсбърг, Вашингтон, Ню Йорк Рейнджърс, Филаделфия, Ню Джърси, Далас, Бостън, Флорида и Калгари в НХЛ, както и на руския Авангард (Омск) за четири сезона.

Печелил е два пъти Купа "Стенли", два пъти световната титла с Чехия, както и олимпийско злато.

Притежава куп рекорди в НХЛ.