Един от най-великите снукър играчи за в историята - Стивън Хендри, сензационно обяви завръщането си към професионалния тур.

Хендри бе тотален хегемон в Снукъра през 90-те, като успя да грабне 7 Световни титли през последното десетилетие на миналия век.

51-годишният шотландец изненадващо се оттегли от снукъра през 2012-а, след отпадането си на четвъртфинал на "Крусибъл". След осем години пауза и отдаване на голфа, той реши да се завърне, като планът му е да бъде част от професионалния снукър в следващите два сезона.

"Развълнуван съм от завръщането си. Наистина се насладих отново да хвана щеката и да тренирам. С всеки ден се чувствам все по-уверен в играта си.

Ако трябва да бъда честен, тръпката от състезанията ми липсваше. Нямам цели и очаквания, просто искам да усетя тази тръпка да се състезавам срещу някого".

Новината предизвика истинска еуфория сред феновете, макар да са наясно, че Хендри едва ли ще доближи нивото си от славните времена.

Вълнението си от завръщането на Хендри изрази и най-голямата звезда в съвременния снукър - Рони О'Съливан.

"Изключително съм развълнуван от тази новина. Стивън е гигант в нашия спорт. Знам, че всеки поглед ще е насочен към неговата маса и към всеки негов удар в следващите месеци.

Радвам се, че състезателният огън в него все още гори. Пожелавам му успех и се надявам през тези два сезона да достигне това ниво, което името му повелява", сподели Ракетата.