Легендарната Весела Лечева е новият председател на Български стрелкови съюз. Световната и европейска шампионка по спортна стрелба от близкото минало бе избрана на поста на днешното извънредно Общо събрание.

Присъстващите представители на клубовете гласуваха с пълно единодушие за Лечева и тя ще води централата по спортна стрелба в следващите пет години.

Една легенда заменя друга на поста. Досега централата водеше най-успешният български спортист на олимпийски игри Мария Гроздева, която обаче още през миналата година изрази желание да се оттегли от управлението на федерацията.

"Получих покана от клубовете да поема поста и се отзовах. На 1 март заедно с Мария Гроздева ще дадем пресконференция, на която ще дам повече подробности как виждам развитието на спортната стрелба в България в следващите години", каза Весела Лечева за БТА.

Новият шеф на стрелбата има страхотна визитка като спортист.

Лечева е петкратна световна шампионка на пушка, осемкратна европейска шампионка, има два сребърни медала от олимпийски игри (Сеул 88 и Барселона 92).

В периода 2005-2009 е председател на Държавната агенция за младежта и спорт, член на Националния съвет на БСП, многократно избирана за народен представител.