Ветеранът Фил Микелсън пренаписа историята на голфа. 50-годишният американец, считан за един от най-добрите в спорта, се превърна в най-възрастният състезател, печелил “мейджър” турнир.

Микелсън спечели PGA Championship - един от четирите най-престижни турнира, редом с The Masters, US Open и The Open Championship. Освен историческия успех на старото куче, събитието в Южна Каролина припомни защо спортът е за хората.

Доста фенове бяха допуснати около игрището и атмосферата бе напълно различна от стерилната такава, с която сме свикнали по време на пандемията.

Микелсън счупи рекорда на Джулиъс Борос, който досега бе най-възрастният състезател, печелил подобна титла - на 48-годишна възраст през 1968 година, когато Фил все още е не е бил роден.

Американецът вече има шест “мейджър” победи, като само 11 други голфъри в историята могат да се похвалят с повече.

“Чувството е невероятно. Просто вярвах, че мога да го направя, защото всички твърдяха точно обратното. Надявам се, че ще мога да вдъхновя хората. Да, може да трябва да се трудя малко по-здраво и повече, предвид възрастта, но по дяволите, в края си струва именно заради това!”, заяви щастливият шампион.