Датчанинът Йонас Вингегор ще е големият победител от тазгодишното издание на Тур дьо Франс.

Колоездачът на "Йъмбо-Висма" запази жълтата фланелка след вчерашното индивидуално бягане по часовник и ще премине през фнешния финален етап по улиците на Париж като шампион.

Както добре знаем, неписано правило в Тура е в последния етап жълтата фланелка да не се атакува, а нейният носител като на шампионски парад да премине през финалните 116 километра.

Победата на Вингегор в генералното класиране е напълно заслужена, защото в ключовите изкачвания през последните три седмици, той бе по-добрият колоездач от победителя в последните две години - Тадей Погачар.

Дори и вчера Вингегор успя да завърши вчера на часовника и качи още 8 секунди към преднината си спрямо Погачар, която вече е 3:34 минути.

Иначе 40-километровото бяхане по часовник бе спечелено от другата голяма суперзвезда на сегашния тур - белгиецът Вут ван Арт, който отвя всички и завърши отсечката за 47:59 минути, с 19 секунди пред суотборника си Вингегор.

Ван Арт от своя страна ще завърши Тура със зелената фланелка, която се дава на състезателя с най-много междинни точки, които се раздават за отделните спринтове и етапните победи.