Тадей Погачар спечели дуела с Йонас Вингегор в шестия етап на "Тур дьо Франс", който отново бе планински - 144.9 километра от Тарб до Котере-Камбаск. Словенецът завърши по страхотен начин епичния ден катерене, като в самия край на надпреварата атакува и изпревари актуалния шампион Вингегор.

Двамата караха като залепени един до друг през голяма част от днешния ден, но на последното изкачване Погачар се откъсна напред и не остави шанс на съперника си, който въпреки второто място, оглави генералното класиране на Обиколката на Франция.

По този начин словенската звезда взе реванш за загубата си във вчерашния планински етап. Погачар изпревари Вингегор с 24 секунди днес, но остава втори в генералното подреждане именно зад него.

Времето на Тадей днес бе 3 часа, 54 минути и 27 секунди. Трети пък остана Тобиас Йохансен от Норвегия, изоставайки на 1:22 минути от Погачар.

Президентът на Франция Еманюел Макрон лично награди призьорите от днешния етап.

Досегашният лидер в класирането Джай Хиндли от Австралия отпадна физически малко преди финала и не успя да бъде конкуренция на Погачар и Вингегор.

Датчанинът е първи с общо време от 26:10.44 часа, следван от Погачар (+25 секунди) и Хиндли (+1:34 минути).