Германката Денис Херман-Вик спечели 10-километровото преследване от Световната купа по биатлон в италианския зимен център Антхолц-Антерселва.

Херман стартира от шестата позиция с пасив от 23 секунди след вчерашния спринт, но с отлично бягане и само две грешки при стрелбата, тя успя да завърши дистанцията за 29:53.1 минути.

По този начин тя изпревари с 11 секунди представителката на домакините Лиза Витоци, която започна от 13-о място, но единствена в челото бе перфектена в стрелбата и така успя да стигне до впечатляващото второ място.

Трета се нареди Елвира Йоберг от Швеция с две грешки в стрелбата, която до последно се бореше за подиума със своята сестра Хана.

С две грешки в последната си стрелба на пета позиция остана Марте Олсбу Ройзеланд от Норвегия, която преди тези грешки изглеждаше в най-добра позиция да стигне до триумфа.

Голямото разочарование пък се казва Доротея Вирер - местната любимка и победителка от вчерашния спринт. Тя стартира доста солидно и се движеше в челото, но три грешки в последните две стрелби и слабо бягане я оставиха едва на седмо място, на 42 секунди от челото.

Нашата Милена Тодорова записа най-доброто си класиране в преследване от началото на сезона, нареждайки се на 26-о място с три грешки в стрелбата.

В класирането за Световната купа на първо място е Жулия Симон от Франция с 811 точки, следвана от Елвира Йоберг със 735 и Лиза Витоци с 641.