Владимир Илиев завърши на 22-о място в първия старт за сезона в Световната купа по Биатлон, който се проведе във финландския зимен център Контиолахти.

Илиев, който има във визитката си сребро от световно първенство в индивидуалната надпревара на 20 километра, завърши малко отвъд Топ 20 именно в тази дисциплина днес.

Илиев направи два пропуска в стрелбата и изостана на 3:19 минути от Мартин Понсилуома (Швеция), който спечели състезанието със само една грешка в стрелбата и време от 49:36.5 минути.

След него се нареди Никлас Хартвег (Швейцария) - без грешка в стрелбата и с пасив от 37.2 секунди. Третият също бе със стопроцентова стрелба - Давид Цобел (Германия), но той пък бе по-бавен от Понсилуома с 59.3 секунди. Както за Хартвег, така и за Цобел, това бе дебютно класиранео на подиума в старт от СК.

От българите 19-годишният Константин Василев и Антон Синапов останаха на 87-мо и 89-о място сътоветно, като Василев направи четири грешки в стрелбата, а Синапов - шест, като двамата бяха от двете страни на 10-минутното изоставане от победителя.

Последният български представител - Благой Тодев, не стартира в днешния ден.