Спортист номер 1 на България за годината - Владимир Илиев, завърши на 18-о място в преследването на 12,5 километра за мъже в Анси, Франция.

Илиев направи три грешки в стрелбата и финишира на 2:54.2 минути след победителя Йоханес Тингнес Бьо. Българинът все пак завърши с четири позиции по-напред от спринта в четвъртък. Той има 81 точки от началото на сезона и заема 23-о място в генералното класиране за Световната купа.

Нейният носител от миналата година - Йоханес Тингнес Бьо, записа четвърта победа за сезона след поредното си впечатляващо представяне. Норвежецът направи един пропуск при първата стрелба, но след това бе безупречен и финишира първи с време 30:07.8 минути.

Французинът Кентен Фийон Мейе свали и 20-те мишени, но остана втори с изоставане от 22 секунди след победителя. Трети е друг представител на Норвегия - Ветле Кристиансен с един пропуск в стрелбата и изоставане от една минута след Бьо.

В генералното класиране Бьо води с 314 точки след първите шест старта, следван на 49 точки от брат си Тарей Бьо, който днес завърши четвърти. Трети е Фийон Мейе с 238 точки.