Караници между играчите е едно от най-редките неща, които можем да видим на снукър масата.

В спортът, който се счита за един от най-джентълменските, играчите обикновено показват най-добрата си игра и по-класният побеждава. Когато обаче около масата е Рони О'Съливан, всичко е възможно.

Ракетата влезе в странна размяна на реплики с друг опитен играч в лицето на Марк Алън по време на четвъртфиналният им мач от турнира Шампион на шампионите.

Алън победи защитаващия титлата си О'Съливан с 6:3 фрейма, но мачът няма да се запомни с качествения снукър, а тирадата, която световният шампион тегли на своя съперник.

Съдията на двубоя Марсел Екард на няколко пъти се наложи да предупреждава Рони, тъй като последният не спираше да се кара на Алън, че се движи по време на изпълнение на ударите.

"Може ли да седиш мирен? Движиш се в погледа ми докато изпълнявам ударите. Ти си... хайде, моля те", казваше с иронична усмивка Рони.

Той твърди, че съперникът нарочно се опитва да му пречи по време на ударите. Съдията бе категоричен, че такова нещо няма.

"Момчета, моля ви. Няма нужда от спорове. Може ли просто да играем снукър? Марк, не отгаваряй. Благодаря ти, знам, че не си направил нищо", каза Екард, който трудно удържаше О'Съливан.

След мача Рони меко казано не бе доволен, тъй като спорът доведе до изпусната червена и загуба на фрейма: "Аз съм на 45 и знам всички трикове в играта. Мислех, че мога да не обръщам внимание, но той го правеше преди конкретни удари. Надявам се да ме е разбрал. Първоначално стоеше прав, а след това седна и точно, когато изпълнявам удар, той се движеше. Реших, че трябва да му кажа някои неща".

Алън отрече да е правил мръсни номера, но уточни, че инцидентът му е помогнал да се мотивира допълнително за мача.

"Няма да коментирам такива глупости от негова страна. Бавеше се максимално при ударите в последния фрейм. Тотално се разсея и аз се възползвах. Опитва се да тормози съперниците си. Аз просто искам да игра снукър и затова съм дошъл. Нямаше как да пропусна, след като той изпусна лесната червена. Понякога той просто трябва да бъде поставен на мястото си", заяви победителят след срещата.