Христо Стоичков подари своята книга "История" на легендата в леката атлетика Карл Люис. Деветкратният олимпийски шампион пристигна в България специално за уикенд в Пазарджик, посветен на запалването на пламъка на мира в Градината на света в града.

Камата дари Люис и с копие на своята "Златна топка", като посланието бе това - "За Краля на Олимпиадата от футболната "Златна топка".

Община Пазарджив в лицето на кмета Тодор Попов дари Люис с впечатляващо произведение - картина с олимпийските кръгове, изработена от 61 позлатени рози. Броят им символизира годината на раждане на легендата - 1961 г.

В днешния ден пък двамата участваха в церемонията по връчване на наградата "Почетен факлоносец на мира" в Градинта на света, след което имаха среща с местни спортисти в регионалния музей.

Люис определи участието си като "чест", а Стоичков заяви, че трите дни в Пазарджик са го заредили изключително.

"Винаги е хубаво да виждам как един град живее със спорта. Обещахме си с Карл, че ще се видим отново. Може би следващия път ще е на негова територия. Люис е един от примерите, който всеки млад спортист трябва да следва, за да успее", каза Камата.

Снимка: БТА