Организаторите на Олимпийските игри в Париж ще забранят употребата на алкохолни напитки по трибуните на спортните съоръжения, съобщава вестник "Паризиен". Ограничението няма да засегне зрителите, закупили ВИП билети, уточнява изданието, позовавайки се на представители на организационния комитет.

Единственото място, където ще може да се пие алкохол преди състезанията, ще бъдат фен зоните около стадионите.

Летните олимпийски игри в Париж ще се проведат от 26 юли до 11 август 2024 година.

В края на месец май кметът на Париж Ан Идалго пък обяви, че френската столица планира да забрани пластмасата за еднократна употреба по време на Олимпийските игри през 2024 година.

Посетителите на състезанията по време на Игрите ще бъдат допускани, само ако са без пластмасови бутилки.

Иначе отворен остава и големият въпрос около провеждането на най-голямото спортно събитие в света - ще участват ли състезатели от Русия и Беларус. И ако да - под каква форма?

Към момента все още няма решение на МОК по въпроса, но както няколко пъти заяви президентът Томас Бах - върви се към компромисен вариант, при който руснаци и беларуси ще могат да участват, но под неутрален флаг.

Като интересното е, че срещу подобен ход са и двете враждуващи страни. Мнозинството от европейските държави, плюс САЩ, Австралия и Япония заплашиха, че ще бойкотират олимпиадата, ако това се случи. Украйна пък дори забрани на своите спортисти да участват в квалификационни турнири, ако там има руснаци или беларуси, пък било и под неутрален флаг.

Колкото до Русия - в Москва също са против техни спортисти да участват в Париж под олимпийския флаг.

А надеждите на всичкив в МОК са, че конфликтът между Украйна и Русия ще приключи скоро, за да не се излага на риск провеждането на олимпиадата в Париж.

Getty Images