Полиция влезе в хотела и а превозните средства на отбора Bahrain-Victorious рано тази сутрин, часове преди старта на 18-ия етап на "Тур дьо Франс". Обискирани са стаите на състезателите, треньорите, медицинските лица и ръководителите на тима. Също така полицаи са проверили автобуса и микробусите, обслужващи състава.

Оказано им е пълно съдействие, а официално бе обявено, че няма задържани при проверката.

Техническият директор на Bahrain-Victorious Владимир Михолиевич обяви, че няма от какво да се притеснява и на проверяващите ще бъде предоставена всяка информация, от която имат нужда. И добави, че съвсем естествено акцията е нарушила подготовката на колоездачите за 18-ия етап, като не е оставила достатъчно време за сън и нормалната им почивка.

Отборът се представя доста силно на "Тура" до момента, като испанецът Пело Билбао е десети в генералното класиране. При това Bahrain-Victorious загуби своя лидер Джак Хейг още в третия етап след травмите, които той получи при едно от масовите падания на тазгодишното издание на Обиколката на Франция.

В генералното класиране води Тадей Погачар (Словения, UAE Team Emirates), с над 5 минути аванс пред Йонас Винегорд (Дания, Jumbo).