Том Брейди има най-тежката есен в живота си в личен план, след като се разведе със съпругата си Жизел Бюндхен, но на терена в професионалната му кариера нещата все още са добре. Да, Тампа Бей има слабичък сезон и загуби три поредни мача в НФЛ, но Брейди днес може да пренапише още веднъж историята на спорта американски футбол, при това - вероятно завинаги.

Отборът му приема актуалния шампион ЛА Рамс тази вечер, а 45-годишният куотърбек, ако не се случи нещо непредвидено, би следвало да мине кота 100 000 попадени ярдове в кариерата му.

ОЩЕ ЗА РЕКОРДА И КАКВО ПРЕДСТОИ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ДНЕС ОТ НФЛ>>>

Това са пасовете към съотборници, които са успешни, а постижението е толкова значимо, че е почти невъзможно да се мисли, че някой някога ще го повтори. Брейди е с 99 836 подадени ярда и 164 го делят от невероятната граница "100 000".

Предвид факта, че в осемте мача този сезон Том е паднал само веднъж под 200 ярда на двубой (190), сякаш е писано да се случи още днес.

Ето колко значимо е постижението: Втори е Дрю Брийс (85 724), а трети - Пейтън Менинг (79 279). И двамата вече не играят.

От активните състезатели на позиция куотърбек, най-близо са Мат Райън (64 415 ярда) и Аарън Роджърс с 63 054.

Несъмнено това ще е най-голямото индивидуално постижение в кариерата на Брейди, която е пълна с рекорди. Защото то е единственото, което изглежда вечно и невъзможно за подобряване.

Разбира се, в отборен план легендата има 7 титли, 10 играни финала Супербоул... Все неща, в които е на върха.

И още един любопитен детайл - медии зад Океана пишат упорито, че това постижение е причината Том да размисли през февруари, когато обяви оттегляне от спорта. И да се върне за поне още един сезон с Тампа. А именно пък това му решение вероятно струваше семейната идилия и раздялата с Жизел.