Бейзболният отбор Тексас Рейнджърс напълни трибуните на своя стадион "Globe Life Field" за първия мач от новия сезон в Западната конференция на Американската лига.

Бяха пуснати в продажба 38 234 билета за общо 40-хилядния стадион, като всички бяха разпродадени и заети.

Това е най-голямата спортна публика в САЩ от февруари 2020-а, когато започнаха да затварят зали и стадиони зад Океана заради пандемията, която спря сезоните в традиционните за страната спортове.

Рейнджърс прие Торонто Блу Джейс и загуби с 2:6, а кадрите и снимките на публиката обикалят света. Хора, които пият бира, забавляват се, крещят, освиркват или подкрепят своите... Традиционна гледка за спортна публика, позабравена в последната година.

Но действията на отбора от Тексас, макар и не незаконни - мерките в щата бяха разхлабени преди седмица, срещнаха сериозни критики в САЩ. Президентът Джо Байдън нарече действията на Рейнджърс "грешка" и "недобре премислени".

Той припомни, че Центърът за справяне със заразата в Щатите е предупредил и посъветвал клубовете да не струпват хора на повече от 20-30 процента от капацитета на стадионите и залите си.

А тук говорим практически за стопроцентов запълнен капацитет.

Мачът започна с минута мълчание за жертвите на пандемията.

Снимка: AP/БТА