Ирландия е големият шампион в ръгби турнира Шестте нации.

Това се случи по най-сладкия начин, след домашна победа над големия съперник Англия с 29:16.

Така за първи пет от 2018-а и за пети път през новия век, Ирландия стъпи на върха на европейското ръгби в ежегодния турнир, който освен победителите от "зеления остров", включва още Англия, Уелс, Шотландия, Франция и Италия.

Днес ирландците трябваше да постигнат задължителна победа, за да завършат турнира с пет успеха от пет мача, което им донесе абсолютно заслужената титла.

ВИДЕО ВИЖТЕ ТУК >>>

Всеки от останалите тимове сведе глава пред лидерите в световната ранглиста, а днес те затвърдиха своето превъзходство. Вчера целият остров празнуваше любимия си ден на Свети Патрик, а днес празненствата ще продължат с пълна сила, защото националният тим в любимия им спорт е №1 на континента.

Днес нещата започнаха мудно за изключително силния тим на Ирландия, който след час игра водеше с 10:9 и имаше само едно есе на сметката си, реализирано от  Дан Шиън.

Снимка: Getty images

Магията в зелено дойде след точно осем вихрени минути между 61-ата и 69-ата, когато с две есета, резултатът стана 24:9.

Роби Хеншоу и Дан Шиън за втори път бяха героите, които до голяма степен убиха интригата в този мач, давайки старт на празненствата в Дъблин.

За пеещите по трибуните вече нямаше значение, че в мача имаше по още едно есе за отборите, с което бе оформено крайното 29:16.

Така Ирландия е победител в Шестте нации, изпреварвайки тима на Франция, който днес победи Уелс с 41:28, но с четири успеха и едно поражение остана на второто място.

Снимка: Getty images