За втори път през сезона в женския биатлон, нашата щафета беше затворена с една обиколка.

След като момичетата ни завършиха на 16-о място в Контиолахти, Финландия, сега те са на 18-о място в Хохфилцен, Австрия.

Милена Тодорова използва само два наказателни патрона на своя първи пост преди Лора Христова да направи чиста стрелба на легнал и да ни прати на 13-а позиция. След това обаче Христова на прав трябваше да върти две наказателни обиколки. В третия пост Мария Здравкова използва шест допълнителни патрона и тогава нашите бяха задминати от лидера. Последният ни пост Даниела Кадева не успя да се включи в състезанието. Единственият отбор останал зад България бе този на Казахстан.

Победителки станаха французойките в състав Лу Жанмон, Анаис Шевалие-Буше, Клоуи Шевалие и Жулия Симон. Те изминаха дистанцията от 24 километра за 1:14:27.1 час, като използваха само четири допълнителни патрона.

На второ място завършиха шведките, които спечелиха щафетата във Финландия. Лина Персон, Анна Магнусон, Хана Йоберг и Елвира Йоберг използваха общо девет допълнителни патрона и изостанаха на 10,4 секунди от победителките.

Третото място е за италианките след четири допълнителни патрона и 18,5 секунди изоставане.

Шестицата допълниха Германия, Норвегия и Швейцария.