Журналист нарече Томас Бах "лъжец" по време на среща на президента на МОК с губернатора на Токио Юрико Койке. Японската охрана беше принудена да изведe репортера от залата.

Инцидентът стана по време на обща фотосесия на губернатора и шефа на Олимпийския комитет преди разговорите им в столицата.

По време на срещата един от журналистите, присъстващи в залата, започна да крещи на английски: "Бах, вие сте лъжец! Летищата са опасни!".

Служителите по сигурността го заобиколиха и го принудиха да напусне залата. Към момента не се съобщава представител на коя медия е.

Бах обяви на срещата, че има "нулев" риск участниците в Олимпийските игри в Токио да заразят японските жители с коронавирус, тъй като случаите ще бъдат изолирани веднага след откриването им.

Такъв казус вече има - неназован спортист е с позитивен тест веднага след пристигането в Япония, изолиран е и пропуска игрите. Името му ще бъде обявено в петък.

Изобщо, проблемите около игрите не стихват.

Днес в Токио има регистрирани 1308 заразени, което е най-високата цифра от януари насам.

Разбра се също така, че централната фен зона в японската столица ще бъде затворена за фенове по време на игрите поради ограничения заради пандемията. Градът остава в извънредно положение.

Така нареченият "Tokyo Waterfront City" бе предвидено да събир млади хора по време на олимпиадата.