Френската супер звезда Зинедин Зидан е новият посланик на Алпин, като световният шампион от 1998 година беше представен на презентацията на новия автомобил на тима за сезон 2023 във Формула 1.

На церемонията в Лондон беше презентиран и новият пилот на отбора Пиер Гасли, който ще си партнира с Естебан Окон.

"Виждал съм страхотни неща и съм много щастлив, че съм част от тима на Алпин - заяви бившият треньор на Реал Мадрид. - Имах възможност да се срещна с Лоран Роси, Давиде Бривио и екипа на Алпин на състезание от Формула 1, получи се много интересно и приятно и много харесвам проекта на Лоран, който дава възможност на младежите да прогресират".

Главният изпълнителен директор на Алпин Лоран Роси отличи психиката на победител, която притежава Зидан, който е печелил четири пъти Шампионската лига като играч и треньор и обясни, че Зизу може да "вдъхнови" всички в Алпин.

На церемонията вчера тимът лансира и нова програма за развитие и подпомагане на момичета и жени в моторните спортове Raceher, в която ще участват пилоти от най-ранна възраст, които правят първите си стъпки в картинга.

Шефът на тима Отмар Шафнауер обяви, че целите на Алпин този сезон са да е по-близо до отборите в Топ 3 във Формула 1 и да се откъсне от битката в челото на средата на колоната или от петото място, както поясни роденият в Румъния американец.

"За 2023 целта ни е ясна, минимум трябва да сме на 4-то място и това да стане по много по-убедителен начин - обясни Шафнауер. - Това означава повече завършени състезания, повече точки и по-малко непредизвикани отпадания. Имам големи очаквания към всички в тима, не само към Естебан и Пиер, които ще работят заедно, за да осигурят най-добрия възможен резултат за отбора".