Златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика на България и омбудсманът Мая Манолова откриха в двора на православен храм "Св. Св. Кирил и Методий" социална кухня. Името на инициативата е "Не хаби - дари", а мястото е на ул. "Георг Вашингтон" № 47, до  Женския пазар.

Кампанията, подкрепена от БЧК, се организира и с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ СТАРТА НА ИНИЦИАТИВАТА ТУК>>>

Тя е по инициатива на омбудсмана Манолова и със съдействието на църковното настоятелство при храм "Св. Св. Кирил и Методий". Делото е насочено към социално слаби хора, изпаднали в нужда или временно затруднение, така че в най-студените зимни дни да получат топъл обяд.

Момичетата на България се явиха в студения ден, за да дадат старт на кампанията. Тя се реализира в изградено за него уютно пространство в двора на храма.

Менюто е съобразено с постите на Българската православна църква и включва супа, хляб, кофичка кисело мляко или плод. Храната се приготвя всеки ден с продукти, дарени от големите търговски вериги.

Това е пореден топъл жест от гимнастичките на България.

Преди седмици грацията ни Катрин Тасева обяви на търг за добра кауза медала си от Световното първенство през тази година.