Играчът от Националната футболна лига Кей Джей Осбърн спаси човешки живот, след като влезе в горящ автомобил на аутобан в Тексас.

Играчът на Минесота е пътувал с автомобил, нает от Uber, когато на стотина метра по-напред по пътя друга кола се е ударила в прегражденията на мост и се е запалила.

Осбърн, както и шофьорът на неговия автомобил, и двамата му спътници (единият е приятелката му) са спрели веднага и са отишли да помагат.

"Те са спасили живота му", потвърдиха от полицията.

"Просто бяхме на точното място в точния момент", скромно обяви в социалните мрежи играчът, след като случаят получи гласност.

Човекът в другия автомобил е изваден с леки обгаряния и проблеми с дишането от дима, но без сериозни контузии и в съзнание. Не е можел да излезе от горящата кола и вероятно няколко минути вътре са щели да бъдат фатални.

Физическата сила на 25-годишния футболист е имала голямо значение, той е успял да изкърти задната врата и да издърпа, с помощта на шофьора си, човека.

"Никога не съм си представял, че ще попадна в такава ситуация - написа още Осбърн. - Като на филм, реагираш за секунда и не мислиш. Голямото ни опасение бе, че колата може да се взриви. Но шофьорът тръгна първи - и решително, нататък, като опита да отвори вратите. Тогава вече нямах съмнения да се включа. Той е истинският герой, не аз."

Любопитно, рисийвърът на Минесота учи за следовател, паралелно с футболната си кариера.

И в интервюта е заявявал, че иска след нейния край да работи или за ФБР, или за полицията.