Куотърбекът на Индианаполис в Националната футболна лига - Андрю Лък, изненадващо обяви отказване от спорта само на 29 години.

Звездата на тима, който носи късметлийско име (Luck - щастие, късмет от англ. език), обясни решението си с ужасния малшанс, който го преследва с травми.

Лък бе здрав през миналия сезон и направи много силни мачове, класирайки отбора си за плейофите. Но отново страда от травма преди старта на новата спортна година в НФЛ през септември. За последните 4 години куотърбекът бе опериран три пъти, пропусна доста мачове и явно това го е пречупило.

"Решението е трудно, но съм категоричен - обяви Лък. - Влязох в непрестанен цикъл от контузия, болка, рехабилитация и пак същото. От един момент просто загубих радостта от играта, а тогава и разбрах, че няма смисъл да продължавам."

Куотърбекът бе избран в отбора за Про боул след миналия сезон, където попадат само най-добрите в лигата. Това бе четвъртото му участие в Мача на звездите на НФЛ. Лък завършва кариерата си с отлични статистики.

Само Дан Марино в историята на лигата е направил повече пасове за тъчдаун в първите си шест сезона в НФЛ - 196 срещу 171. Толкова продължи и гастрола на Андрю в лигата - точно шест сезона, след като бе избран като голям талант през 2012-а.