Звездата в ръгбито Кърт Кейпъуел заяви, че е бил измамен и заради това е участвал в гей порно филм, заради което е много засрамен.

27-годишният австралиец, който играе за Пенрит Пантърс, е участвал във филма за възрастни през 2013 година.

Снимки и виде от кадрите циркулират в социалните мрежи от няколко седмици и Кейпъуел се е принудил да информира Националната ръгби лига за случилото се.

В интервю за "Дейли Телеграф", той обяснява какво точно се е случило. Описва, че тогава е бил "млад и наивен" и че е вярвал, че участва в реклама на спорти дрехи или компания за производство на бельо. В крайна сметка обаче на кадрите той е в интимност с друг мъж.

"Организаторите ме примамиха с допълнително заплащане и участвах във филм за възрастни. Поемам цялата отговорност за това, което се случи. Призивът ми към младите хора е да са много внимателни, когато получават оферти за фотосесии. Аз вече не съм такъв човек. Трябваше по трудния начин да науча нещата и се надявам други да не се сблъскват с това.

Трудно е да разкажа цялата история, но бях разорен и се изявявах като модел. Примамиха ме във филм за възрасти. Без да знам те бяха позиционирали мъж в другия край на стената. Много съм засрамен, въпреки че това се случи, когато бях млад", заяви ръгби звездата.