Огромен удар по голямата звезда на световното колоездене - Тадей Погачар, който претърпя операция малко над два месеца преди началото на "Тур дьо Франс".

Словенецът падна по време на неделната класика Лиеж-Бастон-Лиеж и нарани своята китка, което го накара на преустанови участие в емблематичното състезание.

По-късно стана ясно, че звездата в колоезденето има фрактура на лявата китка, което ще наложи операция.

Интервенцията е била извършена в белгийския град Гент, като Погачар ще се прибере у дома, където ще започне дългият и неприятен процес на възстановяване.

От отборът му "OAE" все още не са съобщили колко време ще продължи възстановяването, но по информацията на "Gazzetta dello Sport", става въпрос за период от 5-6 седмица.

Ако това се окаже вярно, тази фрактура ще нанесе огромен удар по подготовката на Погачар за "Тур дьо Франс", който въпреки впечатляващите му победи в класиките, си остава цел №1 през сезона.

Словенецът вече спечели две издания на най-престижната надпревара, но пък преди година бе победен от датчанина Йонас Вингегор, а несъмнено сега Погачар ще търси реванш.

Няма спор, че към днешна дата по-силен и комплексен колоездач от Погачар не съществува, а мнозина вече започнаха дискусия за най-велик в историята между него и Еди Меркс.

Легендарният белгиец обаче има пет титли от "Тур дьо Франс", като младият словенец все още има доста път да извърви, преди място сред боговете на този спорт.