Шампионът от 2007-а година обяви своето завръщане като пилот на Лотус преди дни. Райконен напусна Формула 1 през 2009-а година и прекара две години в Световния рали шампионат.

Според Фетел ситуацията в "кралските гонки” се е променила и отсъствието на Кими през тези два сезона със сигурност ще му се отрази. Германецът направи паралел и със завръщането на Михаел Шумахер, който така и не успява дори да се доближи до постиженията си преди своето оттегляне, когато спечели седем световни титли.

"Трудно е да се прецени какво ще се случи с Кими. Вижте каква е ситуацията с Михаел. Той напусна, когато беше на върха, но сам призна, че нещата сега са много различни и изпитва големи трудности", поясни Фетел, цитиран от Топспорт.

"Поглеждайки към колата, която управлявах преди две години, сега тя е толкова различна... невероятно е", допълни най-младият световен шампион във Формула 1.

"Дори по време на сезона имаше толкова промени – на волана се появиха изцяло нови бутони. Убеден съм, че ще бъде много трудно да се завърнеш изведнъж и да бъдеш на същото ниво веднага", обясни той.

Все пак Себастиан Фетел изрази мнението, че Формула 1 се нуждае от фигура със силен характер като Кими Райконен и приветства завръщането му.