32-годишният Райконен, който е 18-кратен победител в състезания от Формула 1 напусна "Кралските гонки" през 2009 и се присъедини към Световния рали шампионат.

В момента Кими е във Валенсия за първите тестове със стария болид на Рено – R30 2010. През следващия месец финландецът ще се качи и в новата кола на тима си на тестовете в Херес.

"Наистина исках отново да се състезавам в пряка битка с други пилоти и автомобили. Затова приех предизвикателството "Наскар", а в последствие реших и да се завърна в най-престижната автомобилна надпревара – Формула 1", коментира Кими.

"Нужно е време, за да свикна отново със спецификите на този спорт. Ще ми трябват повече обиколки за да усетя максимално добре възможностите на колата, но обикновените неща като спиране, завои и така нататък ще си припомня бързо", обеща Райконен, цитиран от ТопСпорт.

"Кими се справя чудесно още от първата тренировка. Поддържаше много високо темпо. Работим с истински световен шампион и много опитен пилот", коментираха в бокса на Рено след първите тестове на шампиона от 2007-а година.