След оттеглянето на Райконен Формула 1 се измени драстично и именно промените и еволюцията на спорта предизвикват дискусиите дали пилотът ще е способен да смогне на конкуренцията.

"Чужди" за Райконен през 2012 г. ще бъдат подвижните антикрила (DRS), гумите на Пирели и най-вече забраната за презареждане с гориво по време на състезанията. Управляването на пълен до горе болид ще бъде нещо ново за Райконен.

Именно това се оказа една от трудните аспекти на тестовете, които той направи със стария автомобил на Рено във Валенсия. Въпреки всичко 32-годишният финландец не се притеснява от завръщането във Формула 1.

Тази година той тръгва по стъпките на Михаел Шумахер, който дебютира повторно след тригодишно отсъствие, но не впечатли особено с представянето си.

"Всички са различни и поради тази причина не мога да се сравнявам с него", заяви в типичния си лаконичен стил Райконен.

"Формула 1 не се е променила много. Добре запознат съм с новите системи. Вече съм карал с КЕРС. Това са просто бутони, които трябва да натискаш. С времето всичко идва от само себе си. Не намирам това за трудно", уверява Кими.

Въпреки увереността си "Леденият" пилот не печели доверие сред феновете на спорта. Резултати от анкети в специализирани издания не предвещават успешно представяне на устремилия се към нови победи Райконен, информира livesport.