Двукратният шампион се опита да се класира на място на подиума, но лошата стартова позиция и още по-лошия старт взеха своето от неговия болид и в края на състезанието германецът караше със силно износени гуми и позволи на Дженсън Бътън, Люис Хамилтън и Марк Уебър да го изпреварят.

Той коментира: "Ставаше все по-трудно към края на старта. Гумите ми буквално се изтъркаха до последно. Знаех, че единственият ми шанс е да се измъкна от Кими Райконен, който изглежда изпита същите проблеми като мен. Опитах всичко по силите си да изцедя още малко скорост от тях, но те си бяха заминали безвъзвратно. Жалко, тъй като бях толкова близо до подиума и в крайна сметка останах пети. Въпреки това съм доволен, че успях да задържа поне петата позиция."

"Тук си проличаха нашите основни слабости. На голямата права се видя, че просто не сме толкова бързи, колкото нашите конкуренти. Губих много време по правите и това в крайна сметка се отрази на класирането. Изпуснах и голям шанс на старта. В първата обиколка пред мен стана лек удар и трябваше рязко да намаля, което ме върна още назад. На края мога да кажа само, че стратегията ми помогна да взема добри точки днес.", сподели той, цитиран от ТопСпорт.