Все по-усилено се говори, че изтичащият в края на сезона договор на Валтери Ботас няма да бъде подновен. Представянето на финландеца е далеч под очакванията на тима, а той ще има 19 старта, за да промени мнението им.
 
Най-спряганото име за негов заместник от сезон 2019 бе това на Даниел Рикардо от "Ред Бул", докато босът на "Мерцедес" - Тото Волф, не направи неочаквано признание.
 
Пред испанския "Mundo Deportivo", Волф призна за разговори с Карлос Сайнц.
 
"Карлос е много специално момче, много интелигентно. Има необходимите качества, чудесен пилот е. Той е от добро семейство, разбирам се чудесно с него и баща му. Преди време говорихме за възмоността да дойде в отбора ни, но тогава бе в "Торо Росо" и това бе невъзможно. Тази страница не е затворена".
 
23-годишният Сайнц дебютира във "Формула 1" през 2015 г., когато бе пилот в тима на "Торо Росо", а в момента се състезава за "Рено". Испанецът има 62 старта, в които е спечелил 119 точки, но все още няма подиум в кариерата си.
 
Волф обаче не спря дотук и разкри симпатиите си към още един пилот - Естебан Окон.
 
"Окон е моето малко съкровище. Познавам го от малък, много е израсъл и всяка година отговаря на високите очаквания".
 
Волф направи и доста интересно изказване за четирикратния световен шампион Люис Хамилтън. Той сподели, че с него имат специална връзка и биха искали да остане завинаги – поне до 2030. Но също така призна, че той може да пожелае да смени отбора. "Всичко е възможно във "Формула 1". Кажете ми един пилот, който не е мечтал да бъде световен шампион с Ферари?"