Агентът на поляка Даниеле Морели отхвърли твърденията, че Кубица ще се присъедини към друг отбор, а също така и че няма да бъде готов за новия сезон. От Рено по-рано днес заявиха, че пилотът няма как да бъде на линия за старта на новия сезон през март, като той ще продължи да се възстановява след ужасяващата катастрофа, която претърпя през февруари.

"Аз не мога да разбера защо от Рено изопачават думите му. Не е вярно, че той няма да бъде готов за новия сезон, който стартира през март. Той каза, че няма да бъде готов за първите тестове на болидите през февруари. Ние продължаваме да работим и той изпълнява стриктно всяка препоръка на лекарите и треньорите си", заяви Даниеле Морели пред вестник Гадзета дело Спорт.

Собственикът на клуба Рено - Ерик Булие, изрази изненадата си от реакцията на Морели. Той каза, че първоначално мениджърът на Кубица е бил запознат с изявлението на отбора и го е одобрил, така че няма от какво да е недоволен в момента.

"Очевидно е, че Роберт не може да започне при нас през следващия сезон и ние информирахме хората както е положението. Мога да ви покажа електронната поща със съгласието му. Огорчен съм и не искам да коментирам повече този случай", заяви Булие. Все още не е ясно дали договорите на пилотите в Рено няма да приключат в края на сезон 2012-та, когато се планира отборът да смени името си на Лотус и в него да влязат нови инвеститори, съобщава Novsport.