10 положителни теста за коронавирус поставят под въпрос нормалното продължаване на сезона във Формула 1, алармираха медиите във Великобритания.

През последната седмица са дадени десетте позитивни проби, което е най-много при системните изследвания, които се правят за хората в и около отборите след стартирането на шампионата през юли.

Досега най-високата регистрирана цифра за седмица бе 7.

От Формула 1 потвърдиха информацията, като отказаха да посочат имена. Единственото сигурно е, че няма пилот сред заразените. Но в социалните мрежи Уил Бъкстън, който е сред водещите в британския тв канал, излъчващ състезанията, потвърди - той е единият с положителен тест.

"Засега няма пряка опасност от промяна в плановете на Формула 1 - твърди официалното изявление на организацията след новината. - Протоколите се спазват, а хората с положителни проби са изолирани и не са в контакт с никого от отборите или друг персонал, свързан със стартовете.

Феновете и тяхното допускане до последните състезания не са оказали влияние и не това е причината за положителните тестове."

Според медиите на Острова обаче, ситуацията може да ескалира при първи случай на заразен пилот, като тогава вече нормалното провеждане на сезона може да е застрашено.