Синът на легендарния Михаел Шумахер - Мик, грабна своята втора победа във Формула 2.

Той триумфира на "Монца", като след 14 години пауза, отново пилот с фамилия Шумахер се качи на най-високото стъпало в Италия.

Огромна роля за триумфа му изигра невероятният старт. Мик тръгна от седмата позиция, като на след емблематичният първи шикан, той вече бе втори.

Проблем с двигателя на съотборника му Калъм Илът пък позволи на Шумахер да заеме челната позиция е средата на състезанието, като той съумя да я запази до края.

Това бе малка утеха за феновете на "Ферари", след като пилот от тяхната академия успя да спечели на "Монца".

Те трябваше да преглътнат най-унизителните квалификации във Формула 1 от 36 години насам, след като Себастиан Фетел и Шарл Леклер ще стартира извън първите 10.

Успехът на Мик Шумахер е втори в неговата кариера във Формула 2 и първи през настоящия сезона.

Той все пак има общо 7 качвания на подиума през 2020-а, като към момента заема третото място в генералното класиране, само на три точки зад Роберт Шварцман и Калъм Илот, които делят челната позиция.

В последните седмици името му отново се завъртя като евентуален пилот във Формула 1 от новия сезон. Ако Шумахер младши продължава със силното си представяне, то по всяка вероятно ще го видим скоро сред най-добрите в света.