Отборът на "Алфа Таури" няма да прави промени в състава си и ще разчита на дуото Пиер Гасли - Юки Цунода и през сезон 2022. Това обявиха от италианския тим, който е филиал на едно от големите имена в спорта - "Ред Бул".

Представянето на Пиер Гасли досега през настоящия сезон е задоволително, като французинът е взел точки в общо 10 състезания и е осми в генералното класиране с 89.5. Най-силното му класиране бе в Гран при на Азербайджан, където завърши трети.

Японският новак Цунода пък все още се адаптира към ситуацията при най-добрите и в дебютната си кампания е печелил точки в пет от състезанията до момента. Юки е тринадесети в подреждането при пилотите с общо 18, а най-доброто му класиране е шестото място в Унгария.

Позицията на отбора гласи, че с промяната на правилата е по-добре да задържи същите пилоти, които ще могат да разберат какво наистина е ново в колата.

Така и двата отбора на "Ред Бул" запазват пилотите си за догодина, след като вече стана ясно, че Макс Верстапен и Серхио Перес продължават в големия брат, който се бори за титлата.

Тази новина обаче означава, че Алекс Албън остава извън борда на цялата програма на "Ред Бул". Очакванията са, че той може да подсили "Алфа Ромео" или "Уилямс"